top of page

Van zaterdag tot zaterdag

|

Castets-en-Dorthe - Bordeaux - Libourne

Bike Boat and Winetasting | Bordeaux Wijn Beleving

Bike Boat and Winetasting! Ontdek tijdens één van de fietstochten de geheimen van de wereldberoemde wijnhuizen in de omgeving van Bordeaux, Frankrijk. Vaar over de Garonne en de Dordogne en fietstochten langs de wijngaarden...

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Bike Boat and Winetasting | Bordeaux Wijn Beleving
Bike Boat and Winetasting | Bordeaux Wijn Beleving

Tijd en locatie

Van zaterdag tot zaterdag

Castets-en-Dorthe - Bordeaux - Libourne, Aquitanië, Frankrijk

Over de fietstocht

Bike Boat and Winetasting! Een 8-daagse fietscruise over de Franse rivieren Dordogne en Garonne. Overdag fiets je langs de wijngaarden. De uitgebreide rondleidingen en wijnproeverijen geven deze fietscruise een extra dimensie. 

Er kunnen verschillende soorten fietsen gehuurd worden. Je bent vrij de dag dag in te delen zoals je wilt.

's Avonds geniet je van een heerlijk driegangen diner op het schip MS Bordeaux.  En 's ochtends staat er een uitgebreid en vers ontbijtbuffet klaar met eigengebakken brood!

Aanvangsdatum: Iedere zaterdag vanaf april tot november wordt er vertrokken vanuit Libourne of Castets-en-Dorthe

Samenvatting van de reis

Tijdens de fiets-cruise kun je je eigen fiets gerust thuis laten. De bemanning van de MS Bordeaux heeft voor jou een passende fiets klaarstaan. Er is een ruime keuze waaruit je kunt kiezen. Toerfietsen, e-bikes, maar ook racefietsen en speciale fietsen behoren tot de mogelijkheid.

De fietsroutes zijn nauwkeurig uitgestippeld en kunnen, indien naar wens, aangepast worden naar je eigen niveau. De 6 etappes leiden je door de prachtige wijnregio's langs de rivieren Dordogne en Garonne die de omgeving van Aquitanië te bieden heeft. Breng tijdens de fietscruise door Aquitanië een bezoek aan de vele wijngaarden en wijnhuizen van topkwaliteit die deze fantastische regio te bieden heeft.

Naast het fietsen en het wijnproeven is er vooral veel tijd elkaar te leren kennen. De passagiers komen uit de hele wereld en zijn doorgaans zeer geïnteresseerd en dat leidt tot de meest interessante en leuke gesprekken.

Vaarroute

Hiernaast de route die de MS Bordeaux aflegt van zaterdag tot zaterdag. Je ziet daarbij de verschillende regio's die u gaat passeren met de daarbij behorende wijnsoorten. Saint Émilion en Cotes de Bourg bevindt zich hoofdzakelijk op limestone ondergrond. De meest prestigieuze en duurste wijnen komen uit de Medoc regio, even ten noorden van Bordeaux.

De tocht duurt 8 dagen en 7 overnachtingen. U heeft de keuze om 6 dagen te gaan fietsen en de wijnroute af te leggen met uw eigen fiets of een fiets te huren. U kunt tijdens de boeking aangeven of u een e-bike of gewone fiets wilt huren.

Heeft u geen zin om te fietsen? Dan kunt u ervoor kiezen om te gaan wandelen, golfen of gewoon in de omgeving rond de boot te ontspannen . Ook biedt Aquitaine Croisieres u de mogelijkheid met gemobiliseerd vervoer de hotspot in de omgeving te bekijken.

Bedrijfsarrangement

Er is ook de mogelijkheid voor een bedrijfsarrangement. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. contact@etappecyclingtours.com

Deel dit evenement

bottom of page